Para VolleyRöportaj

Bir Spor Strateji Yöneticisi Reza Rahimi ile Paravolley Üzerine Söyleşi

İran oturarak voleybol B Milli Takımı Başantrenörü olan  Mohammad Reza Rahimi, sekiz çocuklu bir ailenin son çocuğu. Mohammad Reza Rahimi, 2 yaşında çocuk felcine yakalandı. Spora başlayana kadar sıradan insanlar gibi yaşadı ve engelliliğin yaşamak için bir sınırlama olmadığını gösterdi.

Voleybola 16 yaşında okulda ve bir spor hocasının gözetiminde başladı. Oturarak voleybolla ise 19 yaşında tanıştı.

Video değerlendirme sisteminin ise adil karar vermede çok yardımcı olduğu düşüncesinde. Ve en iyi şekilde voleybol içinde yer almasını umuyor.

Voleybolda ilk hücumun etkili bir servis atışı olduğu fikrinde. Bu nedenle, sonuca ulaşabilmek için odaklanarak ve güçlü bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyor.

Bir Spor Strateji Yöneticisi de olan  Mohammad Reza Rahimi’ye göre Spor Stratejisi Yönetimi, farklı spor dallarında mevcut olan kaynakları ve ekipmanı en iyi şekilde kullanarak belirlenen hedeflere ulaşmanın en iyi yolunu belirlemektir. Ayrıca Spor strateji yönetimi, en iyi sonuçları elde etmek için farklı durumlarda uygun çözümün seçilmesini de gerektirir.

Unutamadığı anılarına gelince, böyle bir çok anısı olduğunu söylüyor. En güzel anılarından biri, 40 yaşında iken finali kazandığı Guangzhou’daki Para-Asya Oyunlarına (2010) katılmaktı ve bu, kariyerinin son spor etkinliğiydi.

Mohammad Reza Rahimi, engelli olmasına rağmen arkadaşlarıyla voleybol oynuyordu. Ta ki bir arkadaşı vasıtasıyla oturarak voleybolla tanışana kadar. Sağ ayağının sakatlığı ve voleybolu da bildiği için spora devam etmek için oturarak voleybolu seçti ve bunda da başarılı oldu.

Bir spor yöneticisinin çeşitli spor dallarında kendini güncelleyebilen bir yönetim türünü idare ettiği düşüncesinde. Ayrıca bir spor yöneticisi, spordaki hedeflerini geliştirmek için ayrıntılı planlama tasarlayabilmeli diye düşünüyor.

İran’da oturarak voleybolun gelişimi konusuna gelindiğinde bu konuda bir çok önemli şeyin olduğunu düşünüyor. Öncelikle ne tür bir engellilik yaşandığı. İkinci olarak oyuncunun boy ve kilo koşulları. Son olarak da oyuncunun voleyboldaki uzmanlık seviyesi.

Gelecek için hedeflerinin ne olduğu sorulduğunda, uluslararası bir antrenör olduğun ve şimdiye kadar İran B milli takımı baş antrenörlüğünü yaptığını iade ediyor. En büyük hedeflerinden biri ise, Paralimpik ve dünya şampiyonalarında İran milli takımının baş antrenörü olmak. Bu hedefe ulaşana kadar, voleybolu öğretmek ve geliştirmek için başka bir ülkede koçluk yapmaya çok hevesli.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu